Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STRÖVTÅG UNDER STRÖMOLN

ibland trivs jag bäst

utan alla andra

då är det en fest

att få solovandra

tills sorlet och skratten

dött bort i fjärran

som taube utan oxen

och utan kärran

 

 

i ett strövtåg under strömoln

kom inte hit och stör

den här elden måste brinna

tills den falnar ner och dör

i ett strövtåg under strömoln

i min egen hastighet

själva produktionsprocessen

är min egen hemlighet

 

 

 

ibland är jag lyckligast

helt allena

när orden får flöda

och tankar skena

det finns sånt man inte får

för sekiner:

den sällsamma strömmen

av endorfiner

 

 

 

i ett strövtåg under strömoln...

 

 

 

ibland kommer människorna för nära

då blir de och jag nåt

jag måste sära

på fri hand, på fri fot

är bäst i längden

att skilja sig monumentalt

från mängden

 

 

 

i ett strövtåg under strömoln...

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    9/4 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-10 08:15



Bookmark and Share


  Anna*
Skön dikt med härlig rytm! Applåder
2011-04-11

  Måna N. Berger
Sådana strövtåg är livsviktiga att få göra ibland!
2011-04-11

  anits VIP
Underbart vackert skrivet
2011-04-11

  mare VIP
Suverän Larz, måste spara :)
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP