Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord från i Tisdags morse


TUSSILAGOSLÄNT

I tisdags morse

på gångbanan utanför

vårdcentralen i staden

där jag jobbar stod en

äldre herre och njöt i kapp

med vårsolens värmande strålar


Plötsligt vände han sig om

och sken som en sol och pekade mot

järnvägsvallens slänt

titta vad underbart sa han massor

av tussilago och pekade på dom


Jag stannade upp och njöt av denna

vackra underbara tussilago slänt

jag är tacksam för vad våren oss sänt

efter vinterns tunga kyla som vi är många

som känt


Denna tussilago slänt har blivit till en bild

i min kamera och några ord som till slut blivit

till min alldeles egna text

110410




Fri vers av sajo
Läst 216 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-04-10 10:39



Bookmark and Share


  ULJO
Ja de lyser så vackert mot solen.
2011-04-11

  Eva Langrath VIP
Fin ordbild av vårens ankomst
2011-04-10

  Maria T
Underbart med massor
av tussilagosolar
2011-04-10

  Sakrecoer
busvissel jubel och applåd!!!
färger, värme och mod!!!!!
bravo!!!!!
2011-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Tussisarna är härliga vårtecken.
2011-04-10

  Annmargreta
Häligt!En härlig kommentar-våren och sommaren är lika välkommen som vanligt! Vår kram till dig!
2011-04-10

    AA VIP
Vacker och glad text. // AA
2011-04-10

    ej medlem längre
Vad underbart det låter, ett riktigt vårtecken är dessa små solar.
Fint skrivet!


/Ann
2011-04-10

  aol
så hjärtefint, ja här i Skåne har våren dukat ängarna med dom
finaste små blommor,
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

sajo