Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om Jorden och gudarna

Händerna gräver i jorden.
naglar bryts sönder av stenar.
Letar febrilt efter orden
så någon förstår vad jag menar.

Gräver febrilt och jag letar
gudomligheten i mylla.
Arbetar hårt så jag stretar
och gropen med tårar jag fylla.

Vill förstå vad som gudarna tänker
och ana gudarnas vilja.
men hittar ej något som blänker
som från jordsmuts jag inte kan skilja.

Men om jorden och Gud är densamma,
så är jorden och Gud båda lika.
När den ene man vill anama
kan den andre inte ge vika.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 462 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-15 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick