Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en fredsdikt


Efterapan


E F T E R A P A N
Apan kom före,
vi kom efter.
Efter apan
kom efterapan.
Vi efterapade apan
och blev ännu klokare
Så kloka,
att vi kunde tillverka vapen
och döda varandra.
När människan utrotat sig själv,
så finns ingen efterapa
att efterapa.
Då bryter freden ut.

Rolf Bergling, Uppsala
------




Fri vers av Rolf Bergling, Uppsala
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-17 18:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är skapad av Gud och härstammar inte från några apor.
2011-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Rolf Bergling, Uppsala