Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- - -


OSÅRBAR - OÖVERVINNERLIG - ODÖDLIG



OSÅRBAR - OÖVERVINNERLIG - ODÖDLIG


A 1
Vem du än är,
kung eller slav,
vit eller svart,
rik eller fattig
tjuv, rånare, mördare,
våldtäckare, bödel eller terrorist,
så försäkrar jag dig
att JAG ÄLSKAR DIG.

Ju djupare du sjunkit
i andras ögon
- och i ditt eget tycke -
desto mer ÄLSKAR JAG DIG.

A 2
JAG ANROPAR DIG
FRÅN DJUPET AV DITT DJUPASTE JAG
för där har jag slagit ner mina bopålar
långt innan du fanns till.
Där tände jag din livsgnista
och där tänker jag stanna i evighet
antingen du vill det eller ej
antingen du tror det eller ej
antingen du accepterar det eller ej.

För jag är ditt innersta jag,
din djupaste identitet.

Och inifrån ditt innersta
ska jag bygga nya världar
av KÄRLEK, FRIHET och GLÄDJE

Allt ska ske
i dig
för dig
genom dig.

Jag har utvalt dig
till detta höga uppdrag
därför att
JAG ÄLSKAR DIG

A 3
DU LEVER I TVÅ VÄRLDAR.
Den ena kan du lätt observera
med dina fem sinnen.
Den är helt underbar,
en försmak av evigheten.
Men den är ändå begränsad i tid och rum
och din förmåga att uppleva denna värld
är mycket begränsad.

Den andra världen,
kärlekens rike,
är lika verklig,
men svårare att upptäcka.

Kärlekens rike
är glädje, frihet, ljus,
sång, musik och dans.

I Kärlekens rike
finns ingen synd, skuld, förbannelse,
inget lidande,
ingen sjukdom, ingen svält, ingen ångest,
ingen nöd, inget hat, ingen död.

Egentligen är dessa två världar identiska
fast du upplever dem så olika.

Kärlekens värld föds
som ett litet embryo
i ditt innersta väsen
Det växer och expanderar
snabbare än universum
och blir snart allt i alla.

Detta ska ske
i och genom dig
därför att
JAG ÄLSKAR DIG.

A 4
VEM ÄR JAG?
Du undrar kanske vem jag är
som friar så envist till dig
och påstår mig vara din identitet,
som ska skapa nya världrar av kärlek
i och genom dig

Jag är KÄRLEKEN själv,
som är av evighet till evighet
och skapar ständigt nya universa av Kärlek.

Rolf Bergling, Uppsala




Fri vers av Rolf Bergling, Uppsala
Läst 230 gånger
Publicerad 2013-04-04 02:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rolf Bergling, Uppsala