Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HJÄRTATS DANS UNDER GUDS STJÄRNHIMMEL

april går mot sitt slut

och knoppar spricker ut

Din stjärnhimmel där ovanför mig

bär vittnesbörd om Dig

som en gång frälste mig

och intill denna dag berör mig

fast jag går fel ibland

så leder mig Din hand

som Fadern alltid gör med barnet

så fågelfångaren

får tomhänt gå igen

när det är dags att vittja garnet

 

 

maj är min älsklingstjej

hon inspirerar mig

snart sitter hon i knät och fnittrar

och talar om den tid

då juni ska ta vid

alltmedan vårens fåglar kvittrar

ja, min allegori

är konstnärsfågelfri

allt känns så lätt när livet leker

när det bjuder upp till dans

och jag ger mitt liv en chans

i en yster tid då solen steker

 

 

LARZ GUSTAFSSON   24/4 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-25 18:03



Bookmark and Share


    maija tuori
fina rader skriver Du... tack !
2011-05-01

    Tea Alex
Din stjärnhimmel där ovanför mig

bär vittnesbörd om Dig

som en gång frälste mig



Fastnade för dessa rader!
2011-04-27

  mare VIP
Livsbejakande dikt ;)
2011-04-26

  anits VIP
Mycket fint skrivet
2011-04-26

  Måna N. Berger
Skönt att veta att fågeln flyger fri!
2011-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP