Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De olika årstiderna ger mig ord


Jag tar med mig papper och penna ut

Jag tar med mig papper och
penna ut
för jag känner hur poesins ord kommer
då naturen ljuder av

porlande bäcken

grönskande nysframkallande träd

blommor av olika slag

fåglarnas sång
för då vet jag att våren är på gång

med sitt underbara vårhav


Jag tar med mig papper och
penna ut för jag känner hur poesins ord
kommer då naturen fylls av

myggornas ljud

äppeträdens blom

vår vackra svenska flagga som hissas

blommande ängar

musik från fiolens strängar
för då vet jag att sommaren kommer till oss

med sitt solvarma glittrande sommarhav


Jag tar med mig papper och penna ut
för jag känner hur poesins ord kommer
då naturen ljuder av

lommens vemodiga avskedsrop

tranornas tunga vingslag

gråa regntunga skyar

äpplen som dunsar i marken

för då vet jag att hösten ger oss
sitt färgglada enorma lövhav


Jag tar med mig papper och penna ut
för jag känner hur poesins ord kommer då
naturen fylls av

domherrens pip

snöflingetystnad

sidensvans silhuett i den skymmande natten

vinterskornas knarrande ljud

för då vet jag att vintern delar med sig av
sitt nygjorda vävda vita döljande hav




Fri vers av sajo
Läst 325 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-04-26 07:34



Bookmark and Share


  filosofian
Åh vilken underbar vacker dikt. Bokmärker.
2011-04-26

  anits VIP
Vackra rader, papper och penna
det har jag alltid med mig
2011-04-26

  mare VIP
Underbart diktat, och så sant !
2011-04-26

  aol
bokmärkes,
2011-04-26

  aol
så vackert fömedlat vänen, så fint du kan,
2011-04-26

  ULJO
Vilken underbar känsloförmedling.
2011-04-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag har alltid papper och penna med mig.
2011-04-26
  > Nästa text
< Föregående

sajo