Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valborgsmässofirande

Valborgsmässafton med valborgsväder,
studentkostymen blir valborgskläder.
Efer 25 år den sitter perfekt:)
med mössan på huvet så käckt.

I väskan jag packat en flaska champagne
och champagneglas att fira vår vårfestkampanj.
För att vintern ska sluta i ras
ska vi höja ett segerfyllt glas.

Att sitta i parken när fåglarna kvittra,
där snön fjorton da'r sen i drivorna vittra
ner för en värmande sol,
och de vittrade bort som i fjol.

Att åter få känna när vårvärmen väcker,
solljus som tänder, champagnen som släcker,
gör allt för ett ögonblick still.
En sekund gör jag allt som jag vill.

Sedan tillbaka i nuet jag hyllar.
Studenternas mössor och barnen som kryllar,
förväntan att hänföras bort
till sommar'n som nalkas om kort.

Vitsippor vinkar bland träd och bland dungar,
överallt springer det våryra ungar,
i skyn är det alldeles blått
och livet är bara så gott.

Här är det gudagott att få vara.
Nu finns ej frågor man ej kan besvara.
Av champagnen dricks ännu en klunk
för att livet går sin maka lunk.

I Trädgårdsföreningen firar nu staden.
Studentkören sjunger det sista i raden.
Jag vill ej vara nå'n annan stans
än i den härliga vårsolens glans.

Hurra!!!




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-28 11:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Där satt den knicken.Underbar med sin härliga tidlösa rytm.jag tänker inte tala om vem jag drar paraleller till då det ogillas i olika läger och även av dig. skänker trevliga bilder och hopp om en ljuvlig sommar!
2011-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick