Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vackert kärl

ett vackert kärl med vackert skal
polerad till fulländning
ingen bubbla i glasyren
så trist och förutsägbar

Din glatta yta mig aldrig berör
ge mig en endaste liten skiftning
en vacker svart nyans
en liten spricka i fernissan
inte så tråkig och perfekt

ett sprucket kärl ger en ny klang
inte tomt och innehållslöst
ett trasigt kärl ger ny intressant form
inte stöpt i samma form som alla andra
inte gjord på samma löpande band

synliga spår av brister
ful och trasig
men bär dina brister med stolthet
din brända ärgade fernissa
åldrade patina
kantstött och repig
brusten och ful
på ditt sätt är du också vacker
mitt lilla kärl har levt




Fri vers av hilen
Läst 371 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-08 22:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hilen
hilen