Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HELLRE FRI

hellre fri på en parkbänk på stan

än sammantvingad med gäster

hellre ensam på en långpromenad

än sitta på skrikiga fester

ser jag hav, hör jag sjöfåglars ljud

är detta en lisa för själen

får jag vara i stillhet med Gud

så lossar ofelbart tjälen

 

 

hellre främling i främmande stad

där ingen ser mina brister

än förföljd av en dregelarmé

av sociala fascister

hellre dumpad i diktet av dig

än livstidsfånge på zenda

kappan sitter som den suttit förr

fast vindar gärna vill vända

hellre friad än fångad och fälld

i en tillvaro fylld av fällor

hellre friköpt än pantad och såld

inte nytt ljud men nya skällor

 

 

LARZ GUSTAFSSON   30/4 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-30 15:44



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Håller fullständigt med !
Väl printat !
2011-04-30

  anits VIP
Mycket bra skrivet, känner igen mig
i dina ord
2011-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP