"Du dömer dig själv för hårt, Larz!"  HÅLL KÄFTEN!

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Du dömer dig själv för hårt, Larz!"  HÅLL KÄFTEN!




NÄR JAG SER DIG GÅ ÖVER RÅDMANSBRON

när jag ser dig gå

över rådmansbron

är jag stark i köttet

men svag i tron

det för det koncist

som har varit vagt

anden är ju villig

men köttet svagt

 

jag har skådat fullkomning

överallt

ingenstans går jag säker

jag har sett det vackraste ta gestalt

undrar om såren läker

jag har äcklats över respektlöshet

här i mitt eget sinne

jag ser döden där ni ser syndfrihet

lien går varm härinne

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   30/4 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-30 19:05



Bookmark and Share


    Tea Alex
Det är en hårfin balans det där, att inte dömma sig själv för hårt men heller inte låta bli att försöka se sin egen synd. Man ska ju inte glömma korset, men är det pågående synd blir problematiken annorlunda. Ett bra råd är att inte ta andras råd på för stort allvar, tror jag. Man ger ju alltid råd formade och färgade av den situation man är i själv precis den dagen.
2011-05-02

  Herr Funderare
Ingen dömer en person, så bra, så hårt, som man själv gör.
Fin text!!

*applåderar och slänger en ros till dig*
2011-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP