Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Planksteken skiljer sig något åt från pålsteken, vilken även denna är en knop för äkta seglare. Även kallad 'Paulstek' efter den legendariske bergsklätterseglaren Richard Paul Andersen II. Som alltid inför luftseglatsen säkrade utsikten på k2.


Förklarade ord - Plankstek






Plankstek
-
sjöterm för att slå ihop två landgångar med varandra så de inte smiter ut igen då man väl angjort en brygga eller hamn.
Denna knop utförs bäst genom sammanslagning av en landgång i böjlig ungbjörk tillsammans med en landgång av smit-en, även kallad Schmith'en.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 1044 gånger
Publicerad 2011-05-03 10:16



Bookmark and Share


  ULJO
.......... och så smakar den gott också om man tillreder den i ugnen
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP