Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten borde utan vidare spisning kunna gå under rubriken 'kåseri' men det närmaste jag kommer denna kategori är här 'brandfackla'. Bilden föreställer dessvärre varken fisk eller jordgubbar, men väl paprikor i skilda kulörer.


Jag tycker synd om de japanska männen






Istället för att som i Sverige kunna äta maten från vitt porslin på timrade starka bord av riktig drivved, tvingas japaner på grund av trädbrist av god kvalitet att äta på på golvet upplagda nakna kvinnor.

Dessa kvinnors kroppar går inte att jämföra ens med svenska soffbord i höjd och renhet.

De japanska männen tvingas äta sin sushi direkt från kvinnans varma hud, eftersom hon lever medan hon ligger där och väntar på att startskottet skall gå.

Så fort knallen ljudit och medan röken från pitolen ännu stiger mot taket hugger mannen in med de flinka och smala händerna på det hemskt dekorativt utlagda fiskköttet och grönsakerna.

Man får hoppas att kroppen icke luktar annat än möjligen jasmin från tvålen som flickan badats i helt skumt.

Små men höga badkar kan japanerna bygga i något mörkt träslag, möjligen importerat från 'ett land i väst', men till bord duger det inte.

Jag vet inte hur länge måltiden fortgår eller ens om det serveras någon dessert i form av nyuppskuren konserverad frukt med glass och piskad grädde, men man kan ju ändå föreställa sig någon sorts rätt efter rätt rätt som då skall vara den första i raden av rätter.

Den som vill göra en insats för japan bör visa dem att det går att göra bord i anda material än trä.

Papper kan duga om det expedieras som kartong, iköa har utmärkta utfällbara flyktkartonger för böcker och linne, uppochnedvända kan dessa tjäna utmärkta som bord.

Även metall kan med fördel rekommenderas, dock icke bly emedan det är ett alldeles för mjukt material och även kvicksilver bör undvikas.

Guld, silver, koppar eller platina blir bara stulet, se bara på våra Stockholmska järnvägsnät.

Lättmetallen aluminium kan man bygga båtar, kanoter och broar av, för att inte tala om de där fula hinkarna och vattenkannorna i borstad aluminium... usch ja, så borde det gå alldeles utmärkt att bygga bord av dem också.

Detta skulle frigöra arbetskraft till pubarna i området där de unga kvinnorna kunde bli servitriser eller bartenders istället.

Mycket mera kan säkert sägas och bliva sagt, kanske även osagt, på detta utan varje tvivel intressanta område men det överlåter jag åt dig och dina likar.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-03 11:31



Bookmark and Share


  filosofian
riktigt bra text!
2011-05-03

  Izabelle Holmgren
Ja, inte så kul att tjänstgöra som bord.

Höll på att skratta ihjäl mig i slutet med dina tips om vad de skulle kunna bygga bord av istället. :P
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP