Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kom igen nu...


God Jul?



Hur ska egentligen en jul vara?
Handlar det om julkappar bara?
Ska man äta sig fet och mätt?
Ska man vara lycklig på alla sätt?
Ska man fröjdas på allt man har?
När alla fattiga aldrig har firat jul i sina dar.
Ska vi inte hjälpa, offra vår mat?
Visa och slippa få en massa hat.
Ska vi skippa klapparna och ge till dom som behöver?
Ska vi fortsätta hjälpa dom, när julen är över?
Kan vi inte göra allt som finns i våran makt?
Ska vi fixa allt detta jag har sagt?
Jag kan inte vara glad på en jul,
om jag vet att folk sitter och svälter medans vi har kul.
Om vi bara låtsas, och inte bryr oss,
Då vi ur egoismen aldrig kommer loss.
Var inte sådana nu,
Folk är ensamma och rädda. Snälla, snälla du.
Låt oss rädda, och vara modiga som så.
Då vi bättre självkänsla kommer få.
Låt oss fira en riktigt god jul,
vi kan hjälpa andra och dom kan få ha kul.





Fri vers av MansonFreak
Läst 480 gånger
Publicerad 2005-12-24 14:12



Bookmark and Share


  Paigen
Tankeställare
2005-12-24

    BrokenHearted
håller med............. det blir ingen riktig jul känns det som
bra skrivet
2005-12-24
  > Nästa text
< Föregående

MansonFreak
MansonFreak