Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sägs att hårda paket är roligare......men här är beviset på att ett mjukt paket hade varit lämpligare......


JULKLAPPEN.......

I julrushens heta strider,
kämpar man mot tiden som lider.
Omgiven av stress och barnaskrik
springer man runt på stan i panik.

Förbannat att julen skulle komma så fort,
det räcker inte att ge bort ett kort.
Tjejen kräver presenter av finare sort.
Själv önskar jag en resa långt långt bort.

Affärsbiträdet tar stressen med ro.
”Snabba ryck nu, din feta ko!”
Kölappssystemet fungerar ej,
det står 500 personer framför mig.

Rusar från affär till affär.
Hittar inget varken här eller där.
Men i ett skyltfönster får jag se
en pryl som ger mig en lysande idé.

Minns att hon påtalade en gång
att hennes baddräkt hade blivit så trång.
Träningsredskap blir nog en bra present.
Då slipper jag komma dit tomhänt.

Köpte ett praktiskt magredskap.
Det var billigt skit, gjorde ett kap.
Bad dem slå in den i träningsshopen.
Nu ska det bli stil på den fallna kroppen

Hon fick presenten då hon vaknade.
”Här har du presenten du saknade.”
För första gången satte jag ihop ett rim.
som jag fäste på klappen med super-lim..

”Efter så mycket julmat och knäck,
kan du nu jobba bort din feta häck.”
Ack och tvi för detta års julefrid.
Det blev min ensammaste juletid.




Fri vers av TBJ
Läst 738 gånger
Publicerad 2005-12-25 13:35



Bookmark and Share


  purpleangel
aj aj aj... *s* kanske inte den roligaste julklapp att få,kan vara rätt känsligt-som du kanske fick uppleva..*s*..men en kalas text med läckert slut ..AS ALWAYS.. ren TBJ anda!!!
2005-12-25
  > Nästa text
< Föregående

TBJ
TBJ