Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OBLIDA ÖGON

man ser det inte med blida ögon

när jag lägger mig ner och dör

man ser det inte med blida ögon

när jag ställer mig utanför

man har det oskrivna regelverket

tolkningsutrymmet är minimalt

jag ser det flammande kainsmärket

som vittnar om vilken väg man valt

 

här är man satt under hårdbevakning

argusögat är skoningslöst

här räcker det med en huvudskakning

sen är allt man gjort värdelöst

här gäller armbågar, först till kvarnen

styrkan, musklerna, skönheten

en tummelplats för de rika barnen

mamons stenhårda tjänstemän

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    9/5 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-10 04:44



Bookmark and Share


  mare VIP
Sanningens ord...samhället är orättvist för så många, tufft och hårt
2011-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP