Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad gör all visdom i världen för skillnad egentligen (tänk om man nån gång levde som man lär)?

vi tror att vi vet
så himla mycket

vi är så smarta
vi studerar hårt
lär oss det allra svåraste
och behärskar de mest
främmande språken
från vårt eget räknat

vi kan det mesta i teorin
men när verkligheten tränger sig på
är vi mest bara vilsna

vi funderar ut vad
livets mening är
men har ingen aning om
vad vi ska göra med den

vi vet vad alla karaktärer
i varenda bok och film
borde göra men
när det kommer till oss själva
är det helt blankt

Helt blankt.

ingen jävla visdom hjälper då
för tänk om
tänk om de andra
inte följer manus
och när det inte ens
finns något manus
är den mesiga karaktärens val
från den där dumma filmen
inte så tokigt ändå

Inte så tokigt ändå.


men ändå,





tänk om man

nån gång





levde


som man lär




Fri vers av karlsson
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-12 12:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Du menar så fullkomligt som du själv lever?
2011-05-12

  ULJO
Kloka ord du för fram, ingen lära i världen kan resonera klokare än du just nu.
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

karlsson
karlsson