Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVIDANDE VIDRÄKNING

är det en Gud och Hans man

eller en man och hans gud?

frambringar denna basun

klara och himmelska ljud?

varför alls satsa på mig?

jag är ju blott till besvär

jag skämmer ut Dig och skäms

för att jag är som jag är

 

denna bedrövelsens kväll

lägger betryckets sordin

på all den glädje som finns

i mig trots idiotin

fotografiateljén

som nils ferlin ju beskrev

är väl den plats varifrån

jag sänder ut detta brev

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   12/5 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-13 10:44



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Den dikten påminner om Paulus i Rom. 7, men också han kravlade sig över till kapitel 8. Och så är det för oss ockå. Tack för den finstämda dikten, med molltonen. Molltoner finns ju också, och förstör sällan ett musikstycke! S-E
2011-05-14

  Elaine.S VIP
Gillar citatet Måna återger...det passar in på din dikt tycker jag.

Själva frågandet i de två första raderna är väldigt talande för vem man är, vem man vill vara och hur man blir betraktad.
2011-05-13

  Måna N. Berger
"Gud har i sin fotografiateljé
ett mörkrum som heter Getsemane.

Där växer det klara bilder fram
för den som är lugn och allvarsam.

Men den som är rädd - för köld och ris,
får aldrig en blomst i paradis."

(Nils Ferlin)
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP