Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BARNEN OCH JAG

barnen och jag

har en hemlig pakt

fast jag är grinig och sur

jag ler mot dem

från mitt mörka hörn

här i min gyllene bur

barnen och jag

gör thumbs up i smyg

blinkar i ett samförstånd

fast jag är butter

och ilsk och dryg

när jag sonderar min rond

 

 

helt oförstörda

av fördomar

morsar de gladlynt

och käckt

många föräldrar

emellertid

saknar helt hyfs

och respekt

barnen kan locka

fram leendet

hos denne slagbjörn

till man

barnen och jag

har en hemlig pakt

som heter duga

minsann

 

 

LARZ GUSTAFSSON   13/5 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-14 07:52



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Barnen ser vad de vuxna missar men det kan också vara så att du inte har ett lika okomplicerat sätt gentemot vuxna. Men att kunna nå fram till barn och våga bjuda på sig själv ger så mycket glädje och lite bus också minsann:)
2011-05-15

  anits VIP
Mycket bra skrivet
barn är härliga
2011-05-14

  Måna N. Berger
En underbar dikt och sanning om brumbjörnens hjärta!
2011-05-14

    Sven-Erik Sköld
Så är det ofta! Det handlar nog om barnet i oss, om vi tillåter det finnas, som förstår -och talar med andra barn.. Barn kan också tillåta sig att vara sura.. De är ju som de är just i den stunden. Tack för den fina dikten! som fångar någonting svåroutsagt! S-E
2011-05-14

  © anakreon VIP
"Om inte ungar fanns så..."
Calle
applåderar
2011-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP