Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÄRA TILL KÄNSLORNA

nära till känslorna

långt till er andra

endast i Guds familj

kan vi finna varandra

nära till känslorna

hellre det än en saltstod

nära till känslorna

kräver krig, kräver allt mod

 

 

här är ett utlämningsavtal

jag lämnar ut mig

och tycker ni jag är banal

så bara skjut mig

jag utelämnar ingenting

brister och drifter

och alla känslorna finns med

i mina skrifter

 

 

 

nära till känslorna

ögonen skvallrar

vildvuxen djungel och

svärdet som gallrar

växte vid vattenfall

nära naturen

växte vid havets strand

omhuldad, buren

 

 

 

här är mitt testamentes text

ni ärver dikten

allt som är trassligt och komplext

ja, själva bikten

visst är jag är jag barskrapad

har ingenting på banken

en smula sparsmakad

men himmelskt klar i tanken

 

 

 

nära till känslorna

till skrattet och till gråten

fullkomlig är jag inte

men jag är förlåten

jag har sett höga berg

jag har sett djupa dalar

och därför finns det också

täckning när jag talar

 

 

 

det dokument jag satt på pränt

kan bli mitt sista

nåväl, då må det vara hänt

bära och brista

rapporten ligger på ditt bord

fylld av fakta

en kavalkad av valda ord

att beakta

 

 

LARZ GUSTAFSSON     21/5 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-21 14:45



Bookmark and Share


  mare VIP
Applåderar din text !
2011-05-22

  anits VIP
Mycket fint och tänkvärt skrivet
berör
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP