Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med anledning av ett mail.


Du skrev inga stora epos

men Din brev kom då och då,

som från vän till en

annan


allting blev lättare då.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-26 10:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det här är en text som jag verkligen måste säga att jag gillade, Sven-Erik! Trots allt så behöver ju poesi alls inte bestå av särskilt många ord. Huvudsaken är nog att den är ett uttryck för något, och här upplever jag faktiskt att jag får en känsla av att dikten har just ett starkt personligt uttryck och därmed också frammanar tankar, känslor och reflektioner hos mig som läsare då den på ett fint sätt inbjuder mig att dela dess innehåll. Det finns en klar och ren ton genom hela texten och man känner också på djupet att den är grundad i en glädje, en tacksamhet och en ljuvlig erfarenhet av att finna något som gör livet lättare att leva och att man verkligen upplever någon form av gemenskap och kontakt. Några stora epos behöver man ju trots allt inte skriva, utan ibland räcker det med bara ett litet mail för att glädja någon av sina medmänniskor och därmed bidra till att jorden blir en betydligt mycket bättre plats att vistas på. Kanske är det just så som vi kan bära varandras bördor och kanske är det också den vägen som är oss utstakad. Jag uppskattar som sagt verkligen den här texten. Det här är lyrik långt ifrån någon sedvanlig pekpinneattityd och katedermentalitet och den är i all sin täthet och sin koncentration mycket väl värd att läsas.
2011-05-26

  Anna*
Så fint skrivet! Applåderar varmt =0)
2011-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld