Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Majvandring i nutid och dåtid

En solglittrande
fågelkvittrande
häggblommande
gullvivelysande
och liljekonvaljedoftande
dag i maj
gick vi vandringsleden
runt den gamla byn

Även de lite försynta
kattfötterna
mosipporna
och gökärterna
lyste och doftade
efter bästa förmåga

När vi kom upp på höjden
satte vi oss ner
och åt en enkel måltid
medan vi njöt av utsikten
över den lilla skogssjön

Det var sent på dagen
när vi kom fram till
Stora Lasse Kammare
och vi fick en påminnelse
om andra tider

För där i grottan
hade byborna
en gång för länge sedan
hittat ett gömställe
undan krig och våld

Det blev lite kyligt
när vi vandrade hemåt
på kvällen




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-05-26 17:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det börjar som en målning, en dikt som ett svajande underverk, fortsätter sen som lugnande vågor, från svall till insikt, och hamnar sen i en evig suck, för livet är underbart, så vackert visat i detta poem
2011-06-29

  Kim VIP
fin berättelse om bilder som kommer nära inpå!
2011-06-15

    AA VIP
Vackert. Det förflutna landskapet är inte långt borta...
2011-06-03

  stenhur VIP
Ett kalldrag genom idyllen, skildrat så man känner både värmen och rysningen. Fin kontrast!
2011-05-31

  Bibbi VIP
Är benägen att hålla med Rita.Brunner
2011-05-30

  Monika A Mirsch VIP
en vidunderligt fin text - GRATTIS!
2011-05-28

  anits VIP
jag känner dofterna och kan se alla
blommor den vackra utsikten som
du målar så fint med dina ord
2011-05-26

    ej medlem längre
Åhhh...kan du inte skriva en novell om grottorna!?
Även denna skulle göra sig väldigt bra i novellform för det finns så mycket mer att berätta om , det är jag säker på!:)
En verkligen spontan reaktion från min sida så jag hoppas att du inte tycker illa vara...
2011-05-26

  Anya VIP
Fint blomstermöte.
2011-05-26

    ej medlem längre
Jag kan riktigt se bilden du målar, och känna dofterna. Vackert!
2011-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP