Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargarna

De jagar inatt. Vargarna svälter.
Bytet i skog deras blodlust har känt.
De jagar inatt, under granarnas välter
blottlägges jord som från himlen har vänt.

Dessa vidöppna sår, som vargarna slicka
med spårmängd av sav i den karga morän.
Droppar av ondska som girigt de dricka
ifrån världen inunder, bitter och frän.

De skänker dem styrka att jaga och plåga
ljusgoda väsen i svartaste ljus.
Dödselixiret som skänker förmåga
att inte sky människans boning och hus.

De jaga inatt dessa ynka gestalter.
Där hälften är männska och hälften är varg.
I självskurna sår strör de svidande salter
som levrande läker till ond och till arg.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-27 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick