Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord som sårar

Dina rakbladsvassa ord
rispar svidande skärsår
i mitt hjärta
efterlämnar ärrade runor
osynliga för dina blinda ögon
men kännbara som blindskrift
om du hade mod att känna efter
Du håller upp en spegelsköld
och låter allt jag säger
speglas i den
jag ser mig själv med nya ögon
och dig med rädda ögon
över spegelkanten
Spegel spegel på väggen där
säg vem jag är, vad jag gör här
Om jag kliver rakt igenom
möter nya speglingar
av samma verklighet
eller står du där
med en skärva av min spegelbild
i handen
anklagar mig
för sju nya svåra år




Fri vers av Sanne Bivered
Läst 352 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-28 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanne Bivered