Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN FÖRLORAD VÄRLD

två pojkar i en volvo amazon

en av dem flyttar tidigt hemifrån

ett sommaräventyr i öregrund

vi fanns i varje flyende sekund

och flickorna var oåtkomliga

de tillföll alltid endast somliga

min framtid var ett hus på havets sand

hur drömmar ändå rinner ut i sand...

 

 

en förlorad värld

kommer aldrig åter

pojken inombords gråter

Gud förstår och förlåter

en förlorad värld

två förbundna, förtrogna

som var dömda att mogna

en förlorad värld

 

 

 

 

pink floyd på väg till spelmansstämman där

man nuförtiden aldrig nånsin är

vi rullade på asfalt svart och het

och visste allt som ingen annan vet

vi rullade mot framtida bestyr

och genom ungdomsår som hastigt flyr

som jag med saknad ser tillbaka på

här under junihimmel, solig, blå

 

 

en förlorad värld...

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     2/6 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-02 18:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Förlorad, men ändå inte eftersom du bevarat alla minnen inom dig . . .
2011-06-03

  Måna N. Berger
Det är något visst med årstiden, hur minnen strömmar in genom ett öppet fönster när junivinden går i trädkronorna om kvällen. Det väcker ungdomens vilda hjärta, dess namnlösa längtan, för en stund. Jag minns första sommaren i handelsträdgården, när jag var sexton och hade flyttat hemifrån för att jobba.. Allt låg öppet då.
Sedan hinner verkligheten ikapp.
Känner varmt för din dikt!
2011-06-03

  anits VIP
Berörande skrivet om flydda
ungdomsdar
2011-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP