Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt skrev jag när jag var tolv år till en tävling i radio. Jag fick den uppläst och en bok som tack. Temat var bestämt till Trandans. Det märks att den är skriven av någon som snart ska bli tonåring.


Den stora trandansen

När solen går ner bakom bergen
och himlen blir ljusröd till färgen
då sjunger var fågel och syrsorna spela
så muntert och glättigt uppå var sin fela.

Den stora trandansen ska just börja.
Alla är glada och ingen vill sörja.
Men en liten trana så ensam ses stå.
Varför är hon ledsen? Vad funderar hon på?

Jo hon tycker att ingen är så ful som hon.
Att fulare trana ej fanns på mon.
Men plötsligt ett ståtlig trankavaljer
så vänligt och vackert emot henne ler.

Han bjuder henne upp i en yrande dans.
Nu inga bekymmer för henne mer fanns.




Bunden vers av The Gnome
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-04 07:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj, var du bara tolv när du skrev den här? Det uppvisar stor skicklighet vad gäller verskonsten!
2011-06-04
  > Nästa text
< Föregående

The Gnome