Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt det regna

Tårar slipar
långsamt ner
ett förhärdat hjärta

som ett tusenårsregn
på en envis klipphäll

tårar vet
sitt syfte
blottar sprickor
på skrovlig yta

som ett sommarregns
ömma kyssar över
solsprucken sten

tårar finner
sin väg
och ger liv till det
sedan länge döda

som ett helande 
regn om våren
väcker rosor ur sömnen
 

Låt det regna




Fri vers av Niclas Petersson VIP
Läst 635 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-06-05 19:50



Bookmark and Share


    Tea Alex
Let it rain...
2011-06-15

  Janne
mycket bra inlevelse
i dina ord här,naket
med starka känslor,
viktigt att släppa ut
sin sorg,"när det har
läkt klart så kan man
öppna sig för kärleken
igen"
2011-06-09

    Max Poisé
Iktigt snyggt och jävligt levande! Bokmärket får du på köpet!
2011-06-09

  Emme VIP
Mycket vackra rader, har
saknat dina fina dikter...
2011-06-07

    ej medlem längre
Så vackert skrivet om helande tårar... Jag kapitulerar fullständigt inför raderna: "som ett sommarregns / ömma kyssar över / solsprucken sten". Det är så vackert att det gör ont. Ryser.
2011-06-06

  M_Franke
Med denna texten ger du tårar och regn en helt ny innebörd, kan bara applådera
2011-06-05

  Linda CH VIP
Befriande skönt att få gråta av sig ibland. Mycket vackert skrivet.
2011-06-05

  Ninananonia VIP
Ja tårar vet...

Mycket vackert!
2011-06-05

  lisa"puzzle"svensson
det är ett bokmärke detta :)
2011-06-05

    ej medlem längre
Åh så vackert.
Jag flyter med dina ord...
2011-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP