Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirationen av "Muren" fick mig att associera till PIGS, dvs Portugal, Irland, Grekland och Spanien och deras ekonomiska bekymmer, portäterade som fyra A-lagare på en kyrkomur. Vill poängtera att Gonzalez här är inte samma som i min förra dikt


Klagomura

Fyra gôbbar har satt sina rövar,
pladask på e plats uti sola,
pladask på e plats brevi kôrka,
pladask på den solvärmda mura.
Å si vänskap varandra di lôvar
där di sitta bekvämt sôm i stola
å di drecka så môe di ôrka
å ôm nya tia de tjura.

De förbrödras ju mera di drecka
båd Joao å Vasilis å Patrik
å Gonzalez den sesta i gänget,
sôm nu alla vart på sociala.
De har fått litte pengar på fecka
deras flytande kôst e ej matrik
å med tia de tärt på gôbbhänget
å kan ente si hyra betala.

Av dessa fyllesvin kan en förvänta
att di endast kan drecka seg fulle
så di ente kan stå uppå bena
ej ens när behoven utföra.
De ä alla nu helt impotenta
å de klarer ej längre å knulle
me ren pyttelella i grena
kan de nu ente längre nåt göra.

Desse stackare sôm vi ska bäre,
me re solidariske oket
å re fortsätter bare å klage
för di vet ente längre nåt annat,
än å setta på mura å sväre
över allt sôm di tycker ä toket,
att vi måste ta han om di svage
å att allting ä nu så förbannat.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 683 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-06-15 12:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trevligt att läsa den välkända dialekten, man får verkligen skratta åt dessa gubbar!
2014-08-29

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker denna excellenta poesi
trenne lökpajer med stekt strömming och hemmagjort potatismos förtjänte den
2011-07-01

    ej medlem längre
Härlig dialekt och bra skrivet ...
2011-06-16

  Marja-Liisa Koski VIP
Det var en ren njutning att läsa denna dikt. Tack för den, både innehållet och dialekten!
ML
2011-06-15

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Nu är denna text inlänkad i mur-temat på
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1320849

2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick