Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Paradoxal kapitel allt för många

Fröken Paradoxal var hos Pingvinen igen. Även FleurNoir var hos Pingvinen. Nyårsfirande var inplanerat.
Pingvinen smidde ondskefulla planer om att supa Fröken Paradoxal full, för att hon skulle veta var det var hon pratade om när hon fördömde alkohol och andra saker med berusande effekt.

Nedfärden till StadenLångtLångtBorta hade varit lång, plågsam och smärtsam. Fröken Paradoxal plågades av ångest och oro, till och med mer än vanligt. Naturligtvis skuldbelade hon de äckliga vita små MåBrapillrena, som inte alls fick henne att må bra, utan inte gjorde ett dugg utom att möjligtvis få henne att må illa.

En tvätttid hos Härskarinnan. Prinsessan hade varit sjuk och var ledsen och kinkig, men Fröken Paradoxal var alltför svag för Prinsessans charm. En söt liten flicka. En höstflickas andra vinter. Det hade inte varit länge sedan hon upplevt sin första sommar, och redan nästa sommar skulle Prinsessan få ett syskon. Härskarinnan var gravid igen. Kräktes efter minsta sötsak, medan Prinsessan studsade runt och åt knäck tills hon somnade.

Tvättiden var bokad av Pingvinen på Fröken Paradoxals order, då hon ledsnat på att det lågt tvätt överallt och att det alltid knastrade under fötterna när hon kom på besök hos Pingvinen.
Härskarinnans make körde hem Fröken Paradoxal, Pingvinen och FleurNoir till Pingvinen, där Fröken Paradoxal tvingade alla att involvera sig i städningen av Pingvinens lägenhet. Till att börja med tog Fröken Paradoxal FleurNoir i handen och gick för att köpa mat. Pingvinens kylskåp fylldes, sedan dammsögs hall, vardagsrum och kök. Viss ommöblering skedde och en hel del tomflaskor från tidigare fester kastades ut, tillsammans med en utav Pingvinens kära \"orginalkartonger\". Varför sparade han på kartongen till TVn?! Det var inte precis som om han skulle flytta inom en månad eller tre. Nya kartonger finns att köpa, inför nästa flytt, men nej, kartonger fick man inte slänga, i varje fall inte om de var orginaaaaalkartonger till Pingvinens dator, datamus eller tv. Varför kunde Fröken Paradoxal dock inte lista ut.




Prosa (Novell) av Evelyn
Läst 423 gånger
Publicerad 2005-12-30 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn

Mina favoriter
Brev till Berra