Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Födelsedagshyllning

Sôm ljuse du ä näru går iblan träa
Då ru baddes av grönsken sôm silas från bla.
Så gla i deg ä je så re darra i knäa,
Så glaaste gla sôm e gutt-ong kan va.

Ingen av blômmer sôm växe på änga
å ingen av stjärnor sôm blenka så flôtt
ä så granner sôm du näru kjola di svänga.
Du ä meddan i live som smake så gôtt.

Näru gliser me tännera skiner ju sola
åru tripper med näpne små föttera grant.
Så betagen i deg så je finner ej ola,
De ol sôm di skönhet beskriver galant.

Å så bli äru jämt sen den stunna vi möttes
Å så fager å grann sen i ungdommens vår.
Alle fråger tesammens sôm blöttes å nöttes
sôm vi löste i jåns, vi og löste igår.

De har gjort att vi både ä del av varanner
å i da sôm du fyller så fyller je og.
Förtiåttarsdaa åru ä så granner,
Ger e dekt på poeter (poeter.se) sôm du följer sôm blogg.

Så käringa mi, näru läser de rader
Sôm je plita på spårvagn på väg te mett jobb.
Att je skriver en dekt ä så du kan bli glader
ä en fölsdaspresent frå e dektaresnobb.





Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 787 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-20 13:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt fin födelsedagshyllning!
2014-08-29

  © anakreon VIP
Laudatur!
Calle
applåderar frenetiskt.
2011-06-21

    ellem
Man blir alldeles rörd ju :)
Och att rimma og med blogg - det är genialiskt!
2011-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick