Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allting en människa kan förminna..


Evigheten


Cykla till havets kust en varm sommarkväll
Sitta och se på solnedgången
Känna värme och kärlek till sina vänner
Åka hem sent, lägga sig i sängen och kolla i taket

Ha en fantastisk resa till en avlägsen plats
Uppleva gemenskap och härligt umgänge
Skratta tillsammans, kanske spela kort
Sitta uppe hela natten, lära känna varann på djupet

Sova i tält med kompisar
Kolla på stjärnorna med någon
Se ett stjärnfall
Hoppas att den brevid önskar samma sak

Få tala ut om saker ingen nämnt
Gråta länge, lutad mot någons axel
Bli alldeles fuktig på tröjärmen
Vara snörvlig i näsan och se varandra i ögonen

Hoppa över gärsgårdar
Springa i högt gräs, känna en skön sommarbris
Stå ute i spöregnet och skrika på varann
Sitta runt en härlig brasa på stranden en kväll

Komma nära någon
Känna någons fingrar genom håret
Bli värmd på halsen av någons andetag
Få len hud dragen mot sin egen

Sjunga och spela gitarr, häsla på en främling
Åka buss för första gången i en ny stad
Gå på konsert och skrika sig hes
Ligga och kolla på molnen innan kvällsmaten är färdiggrillad

Känna eufori under ett ögonblick,
delat med de man älskar
Tänka tillbaka på fina minnen
Kolla på gamla kort från förr och få ett leende på läpparna

Få hårt bultande hjärta
Vara ensam med den man tycker om
Inte våga möta någons blick längre än några sekunder
Vara kär

Drömma om vad som kommer
Sätta mål
Se människor förändras
Bli lurad och bedragen

Bli gammal och glömma nycklarna
Ha filmmaraton som vara i mer än ett dygn
Fånga en snöflinga på tungan när man väntar på skjuts
Ligga vaken mitt i natten och inte förstå sig på sina tankar

Tänka på de som inte finns längre
Känna saknad
Gå på skogspromenad ensam
Reflektera över saker man inte förstår

Förlåta någon
Vara rädd


Livet

Evigheten


Vad är evigheten?




Fri vers av KanskeJonasIdag
Läst 400 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-20 21:32



Bookmark and Share


    vitsomsnö
oj. så. bra. !!
2012-02-05

  Arja Söderfeldt
Fina tankegångar!
2011-07-19
  > Nästa text
< Föregående

KanskeJonasIdag