Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utbyggnad av nytt bilnätverk, som man beräknat minska koldioxidutsläpp med mindre än 1%. Väl investerade pengar


Nya Marieholmsleden

En bro ska man bygga
från A och till B.
En bro gör det trygga
allt tryggare.
En bro ger den stadga
en bro blott kan ge.
Vår stad av den sagda
blir snyggare.

Och bilar ska fara
så fort och så lätt
och allting ska vara
så underbart.
Och om någon utbrista
det kan ej vara rätt,
förtrollningen mista,
blir funderbart.

Varför ska bilar
bara köra förbi
när pelarna vilar
på djupaste slum?
Tänkt dig istället
att jag och att ni,
bor på det stället.
Då är man ju dum.

Istället kan pynta
det fula och grå.
Ett ordspråk att mynta
till de som har makt:
Att rusta det gamla
det kan man förstå,
men att pengarna svamla
blir som ofta det sagt;

Kasta pärlor för grisar
och gömma i säck,
och i rymden fins fisar
som aldrig hålls kvar.
Och bilar på broar
kan stoppas i häck
så i skogen man tjoar
så får man ett svar.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 521 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-22 12:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick