Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN LILLE GLOBETROTTERN

eric lundqvist tog mig med till indonesien

och bengt danielsson blev guide i polynesien

jag var tonårspojke och jag fascinerades

av de underbara världar som serverades

på kon tiki seglade jag med thor heyerdahl

ra blev liksom tigris sen ett lika självklart val

under läslampan som lyste upp min sköna bädd

reste jag med janne myrdal och var aldrig rädd

hela vida världen landade i rummet mitt

mellan bokpärmarna kan man faktiskt färdas fritt

och tahitiflickan blev ju också extra fin

liksom lilla indonesiskan i fantasin

 

 

LARZ GUSTAFSSON    22/6 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-22 23:58



Bookmark and Share


  anits VIP
ja, man resa långt mellan bokpärmarna
mycket bra skrivet
2011-06-23

  La Magnólia VIP
En underbar resa i minnenas och böckernas värld ...
2011-06-23

    Tea Alex
Jag tänker nu på en intervju med en tonårstjej i tidningen "Vi läser". Där berättade flickan att hon inte läste för att fly från världen utan för att få reda på mer om den. Man kan lära sig så otroligt mycket genom att läsa. :)
2011-06-23

  Måna N. Berger
Din dikt väcker minnen! Jag glömmer aldrig Sten Bergman på radion, med sina reseberättelser.. "papauanerna på Nya Guinea", paradisfåglarna, vilket fascinerade mig enormt. Jag ville bli upptäcktsresande, sa jag. Hmm.. Här sitter jag nu, och reser via datorn..
2011-06-23

  mare VIP
Bra formulerat, just det, mellan bokpärmarna kan man segla !
2011-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP