Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SORGEN SKA KOMMA IKAPP MIG

sorgen ska komma ikapp mig

den ska punktera min böld

värmd av bedrövelsens tårar

ska jag sen undfly min köld

kanske jag måste nå botten

möta en hård verklighet

kanske har jag inte nått den

Du, bara Du, Jesus vet

 

 

överbevisning från ovan

frambringar bättring & bot

framalstrar läkande balsam

är inte straffdom och hot

Du tuktar den som Du älskar

för att Du bryr Dig om oss

kom med den sorg som vill frälsa

så jag kan gråta mig loss!

 

 

LARZ GUSTAFSSON    24/6 2011

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 307 gånger
Publicerad 2011-06-25 08:18



Bookmark and Share


    Tea Alex
Ja, allt har sin tid. Även gråta och sörja. Skönt att vi har Jesus att luta oss mot!
2011-06-26

  Måna N. Berger
Sorgen är också den del av det märkliga att vara människa. Den hör oss också till och fyller, om än smärtsamt, en viktig funktion. De här raderna i dikten talar direkt till mig:

"sorgen ska komma ikapp mig


den ska punktera min böld


värmd av bedrövelsens tårar


ska jag sen undfly min köld"
2011-06-25

  anits VIP
Nycket fint srivna rader tänkvärda
och berörande
2011-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP