Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Morgonslummer på verandan

Tassar barfota ut på verandan
i den tidiga morgontimman
med en kopp kaffe i ena handen
och morgontidningen i den andra

Ser att jag glömde vattna
pelargonerna igår kväll
och hämtar kannan
så att blommorna också får sitt

När jag druckit mitt kaffe
och läst ett par sidor
i min tidning
sjunker jag ner på soffan

Till ljudet av fåglarnas
morgonpsalmer
somnar jag därute och drömmer
att jag går i tistelsnår

Det är några flygfän som stör
min goda slummer och ger mig
svidande drömmar
och ett abrupt uppvaknande

Den sköna morgonsvalkan
övergår snart i tilltagande hetta
och sommaren fortsätter värma
mitt frusna vinterhjärta




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-27 19:01



Bookmark and Share


  ULJO
Låter som en underbar början på en bra dag.
2011-06-28

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbart fint skrivet. =)
2011-06-28

  anits VIP
Låter härligt med en slummer
på veranden med fågelsång
och naturen nära
2011-06-28

    ej medlem längre
Låter som en härlig slummer nära naturen!
2011-06-27

    ej medlem längre
Frusna vinterhjärtan mår så bra av morgonslummer på verandan eller balkongen.
2011-06-27

    ej medlem längre
Känns igen! Finns inget härligare än att gå ut med morgonkaffet, insupa doften av sommar och störas av flygfän! *S*
Väl beskrivet!
2011-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP