Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LUGNET EFTER STORMEN

en av junis sista kvällar

det är vindstilla och ljust

nås av väldoften av grillat

drar in vittringen förtjust

går med svansen mellan benen

och mitt huvud sänkt i skam

sågar av den egna grenen

sprider gift där jag går fram

 

 

drar mig undan, slickar såren

ligger lågt och varvar ner

i sitt örnnäste är dåren

någon flocken inte ser

min respons är alltid våldsam

arrogant och aggressiv

ändå läser jag i böcker

att det finns ett annat liv

 

 

felar gör vi allihopa

vissa mindre, andra mer

men jag ser mig som en sopa

oavsett hur andra ser

jag är trött på samma visa

och på upprepningarna

fast jag tror på dimensionen

bortom liksvepningarna

 

 

bill & ben behövde bråket

annars blev det ingen bok

men jag tycker det är tråkigt

att jag jämt löper amok

folk vill gärna provocera

för de vet jag tänder lätt

de får mig att reagera

på mitt eget onda sätt

 

 

 

ingen tvingar dig att läsa

gnäll och klaga om du vill

läser ändå inte dravlet

så det tjänar inget till

sitter lättklädd på balkongen

skildrandes min verklighet

om du inte tycker om den

kan du flytta till tibet

 

 

LARZ GUSTAFSSON     28/6 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-29 03:04



Bookmark and Share


  mare VIP
Tack för din text, den gillar jag !
2011-07-01

  Måna N. Berger
En stillnad, avklarnad text med ett stort mått av självkännedom. En ärlig text.
2011-06-29

    Tea Alex
Det är tråkigt och tröttsamt när människor säger saker i syfte att provocera istället för att starta ett samtal där man kan mötas. Ibland möts man genom att komma överens om att man inte är ense i en fråga, men respekten kan fortfarande finnas där. Emellanåt har jag däremot känt det som att vissa människor tar ut saker över sin omgivning genom att vara provocerande i det enda syftet att just provocera. Hm. Mitt sätt att hantera det hela på är oftast, iaf numera, att glida ur konversationen. Jag säger att jag inte vill prata om "det här" just nu. Oavsett vad det gäller. Folk får acceptera det.
2011-06-29

  anits VIP
Bra skrivet tänkvärda rader
visst är vi olika vi människor
och vissa tycker om att provocera
den som har kort stubin
2011-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP