Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är facklan, min själ bensin

Slocknad
en trädbeklädd vulkan
du aldrig trott har kastat eld mot himmelen
Med mörkret slutförvarat i betongklätt stål
i djupet dolt, men aldrig riktigt dött

Med perfekt kontroll
på känslor, vikt och yrke
Med livet som en ändlös, spikrak motorväg
mot mål helt utan mening
Med två döda ögon och en munter min
var jag på väg mot intighet
den dag vi sågs

- Du är facklan
- min själ bensin

Nu rasar bränderna
längs mina lavasvedda sidor
Nu krossas portarna
utav betongklätt stål
Upp ur mitt inre
väller mörkrets tankar
jag ser dem flamma rött
i eldars sken.

- Du är facklan
- min själ bensin

Allting raseras
allting förstörs
när allting brinner
finns inget slut

- Då är du facklan
- min själ bensin

Allting är dött nu
som is & sot
en slocknad soptipp
ett vrak på drift
Men ändå minns jag
den eld som sprängde
för jag var lycklig
& det är ALLT!

- Du var facklan
- min själ bensin




Fri vers av Havslugn
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-07 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Havslugn
Havslugn