Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HALVA JULI

halva juli

en försmak av höst

och jag såg gula löv singla ner

vemodskänslor

drar genom mitt bröst

men jag rår inte på det som sker

jag vill dock inte

sälla mig till

de trista kverulanternas gäng

de som gnäller

och klagar på allt

och alltid sjunger samma refräng

 

 

halva juli

snart ska jag in

i den där tunneln igen

och hur länge

det vet bara Gud

Han som ser framtiden

hemma är det

lugnast ändå

där står böcker på rad

skönt att ta det

lugnt i en vrå

slippa citys parad

 

 

LARZ GUSTAFSSON    15/7 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-15 11:32



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket tänkvärt skrivet
2011-07-15

  mare VIP
Din dikt säger mycket, så sant
2011-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP