Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild och text från Aftonbladet 1985


FREDSFESTIVALEN (föregångare)

Fredsfestivalen 1985 - föregångare
till Hultsfredsfestivalen.
Där läste jag dikten . . .

LITEN BLIR STOR

Tänk att president Reagan
har varit liten en gång
med mjuka, runda små armar
nyfiken, ständigt på språng

Och tänk på Moammar Khadaffi
så babymjuk, fin och len
kanske hade han ofta snuva
kanske var han liten och klen?

Och Gorbatjov med sitt joller
och ömkligt plågade skrik
för den stackars lille krabaten
han led visst av spädbarnskolik

Så låt oss nu alltid minnas
att i varje stark man bor
en liten hjälplös gosse
som nu har blivit stor




Bunden vers (Rim) av Eva Helene VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-18 10:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanna och tänkvärda ord!
2011-07-21

  ULJO
Tänkvärda och berörande rader
2011-07-19

  Monika A Mirsch VIP
väl minns du dem -
och minns du oss
flickor i förklädsbanden,
vår ljusa hy
mot modersbarmen

och ännu en liten blev stor
GRATTIS!
2011-07-18

  anits VIP
Härliga rader, mycket tänkvärt
alla har vi varit små
2011-07-18

  Bibbi VIP
Suveränt bra.

Massor av applåder!
2011-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP