Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
egen bild


Då var sommaren . . .

Då var sommaren
en rad med bikupor
och en bisvärm i mitt hår
som bara farmor
kunde befria mig ifrån

sval god sockerdricka
som jag fick hämta
i matkällaren
där nedhängande spindelväv
hotade att fastna i mitt hår

en snabb cykeltur till badet
med bästisen
och krock i nedförsbacke
med blodiga knän som följd
och ärr som fortfarande finns kvar


dagar då jag gömde mig
bakom uthusen med vuxenböcker
från bokhyllan
med risk att bli upptäckt
och satt i arbete

Min lyckliga barndom
var förstås inte fri från malört
i glädjebägaren
och ibland var den riktigt besk
men de minnena får ligga orörda




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-07-20 08:53



Bookmark and Share


  Klara Hurtig
"och ärr som fortfarande finns kvar". Vackert hur ögonblick och dagar i barndomen kan lämna så tydliga spår och bilder både innanför och utanpå kroppen. Tack för så fin dikt!
2013-04-13

  Bibbi VIP
Fängslande.
2011-07-31

    ej medlem längre
Härlig bild från barndomen du målar. Tycker mycket om!
2011-07-21

  ULJO
Berörande, minndesvärd och kärleksfull text som jag tar till mitt hjärta
2011-07-21

  Anya VIP
En vacker bild, med ett slut som öppnar upp och väcker mer.
2011-07-20

  mare VIP
Du beskriver så fint, och den sista raden talar..
2011-07-20

  anits VIP
Mycket fint skrivet, din dikt andas
harmoni och glädje av fina minnen
2011-07-20

  thyra
Minnen av glädje och sorg, just så är livet. Finstämda minnen!
2011-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP