Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR DU REAGERAR SÅHÄR)

ja, jag tänkte på dig när regnet målade utsidan på mitt fönster
det var inte frivilligt, såklart
det var inte frivilligt att sakna din rygg
och när jag muttrar vid köksbordet
när jag minns hur jag låg på kökssoffan och betraktade dina ben på morgonen
så hostar jag och tar en ny fisherman's friend
släpper iväg pappersvikta tranor
och hoppas på att du ska låta dom flyga iväg
jag vill inte ha mosade tranor under mina fötter när jag kramar dig adjö
när jag kysser dina ögonlock hejdå för sista gången

(JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR DU REAGERAR SÅHÄR)

jag kysser dina ögonlock hejdå för sista gången
du stänger dörren
nej, jag drar igen den
låser och stänger in alla pappersvikta tranor i bröstkorgen
jag vill inte ha mosade tranor under mina fötter när jag kramar dig adjö

ja, i hemlighet visste jag hur vår brevlåda skulle se ut
det var inte frivilligt, såklart
det var din regnbåge som hade någon form av gravitation som jag slog pannan mot hela tiden
men jag brydde mig inte om ärren jag fick
jag brydde mig bara om din överläpp
den - var - så - i vägen
tvingade ner mig i avgrunden och formades till ett leende och
"jag är så himla lycklig just nu"

ja, jag tänkte på dig när regnet målade utsidan på mitt fönster
det var inte frivilligt, såklart
kanske för att det blev så kallt
och "efter regn kommer solsken" och regnbågar
men nattmörkret hade omfamnat varje centimeter av ytskiktet
där saknade gatlyset mening
och jag släpper iväg pappersvikta tranor
för jag vill inte ha mosade tranor under mina fötter
när jag kramar dig adjö
och kysser dina ögonlock hejdå för sista gången




Fri vers av Hazar Sultan
Läst 450 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-23 02:57



Bookmark and Share


  Erika Olsson
Tredje gången jag läser denna nu. Jag fastnade här. Extremt vacker och originell läsning. En sådan där text som man vill läsa om och om igen och försvinna i, trots att den smärtar lika mycket för varje omläsning.
2011-08-24

  Arja Söderfeldt
Intressant läsning. En annorlunda synvinkel.
2011-07-24

  papperstrana
fin.
2011-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Hazar Sultan
Hazar Sultan