Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ska vi åka till fjällen?

Familjen Ragnarsson sitter som vanligt samlade runt matbordet.
Pappa Jörgen kollar runt i broschyrer och får syn på en broschyr;
\"Bo på hotell, hyr vinterskidor billigt, allt för 450:- för 4 personer.\"
- Hörni, vad säger ni om att åka till fjällen? flinar pappa.
- Hur mycket kostar det? mumlar mamma Ann med maten i munnen.
- Jadu, 450:- för bara 4 personer. Och lillungen kan vi säkert smuggla med in, säger han med en glad ton.
- Smuggla in? frågar Johan.
- Varför inte?

Nästa morgon packar familjen snabbt sina väskor, lägger in dem i den nya combi Saaben. Under hela bilfärden sjunger Jörgen sina julsånger, Ann sover, Johan lyssnar på musik och småtjejerna sjunger med sin pappa.
- Nu kommer BJÄLLERKLANG! skriker pappan.
- \"Bjällerklang, bjällerklang, hör dess dingeldång...\" sjunger de.
Efter 6 timmars bilresa kommer de fram till hotellet.

- Tjena, tjena! skrockar Jörgen och visar broschyren för mannen bakom receptionistdisken. Utanför står mamma Ann och försöker trycka ner Sarah i en stor resväska.
- Kom ihåg att vara tyst, det går snabbt.
- Men mamma, kvider Sarah.
Ann stänger resväskan, lämnar en liten lucka öppen.

- Älskling, äntligen kommer ni, säger Jörgen och springer fram till väskan som Ann drar.
- Visa genast våra rum! fräser Jörgen som ser att väskan håller på att spricka.
- Eh, här får ni nyckel, fjärde våningen och direkt till vänster, säger han i receptionistdisken.
Familjen springer in till hissen, när dörrarna stängs, öppnar de väskan. Upp kommer Sarah.
- Jag är INTE yngst, det är HON som är det, skriker Sarah och pekar på Johanna.
- Oj, jag hade för mig att du var yngst, men det spelar väl ingen roll? Alla kom ändå in.
- Pappa & mamma, har ni ringt till era jobb?
Jörgen och Ann kollar skräckslagna på varandra.
- Jag hatar den här familjen, viskar Johan.




Prosa (Novell) av charlotta
Läst 228 gånger
Publicerad 2006-01-04 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

charlotta
charlotta