Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina älskade bästa vänner hur lyckligt lottad jag är som har er eller som vi brukar säga "Vi varandra". Kärlek till er alltid..alltid..utan er hade jag inte varit densamma.


Undran i förvirring över reflektion.




Har inte den här sommaren varit kortare och mörkare
men endock så mycket ljusare och längre
Smakade inte de ljuvaste smultron lite mer än förra
eller var de bara lite för övermogna
Glittrade inte det älskade havet mer i sitt vackra månsken
eller stormade det i svall vågor från det förgångna
Var inte Champagnen så perfekt underbart mogen
eller berusade den bara ytliga sinnen och förträngda minnen
Njöts det inte totalt av Ostronens mjuka, runda, salta kyssar
eller fick det allt att komma upp igen i en enda stor kaskad
Klingade inte skrattet så smittande till alla omkring
eller tog det över den innersta saknaden av saknaden
Värmde inte solen mer och mer och mer lyckligt för var dag
eller fann skuggan sin lilla plats för evigt i ett hörn...




Fri vers av Songbird VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-10 10:57



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
I slutet av försommaren 2002 satt jag på cafe Ritorno vid Vasaparken i Stockholm och förundrades över
hur dubbelt allt kan te sig stundom ... Mitt i allt det mörkaste som dök upp i mina tankar och som fick mig känna en viss hopplöshet överväldiga mig, fångade min blick ett par underbart vackra ögon vid ett bord lite längre bort ... Vi talades inte ens vid men hennes leende och det jag såg i hennes ögon fick mig att skrifta följande lilla flöde ...

//Det vackraste

***
Det vackraste i livet
är något du inte någonsin
får ta för givet

Ett leende, en blick
värmer din själ
får dig att förundras
över livets makt
och gåva
att mena dig väl
*****

Läser dessa ord lite då och då när jag känner att tillvaron
kunde vara lite lättare att bära - Minnet i sig av den stunden får mig att återfinna insikten om hur mycket gott det finns i livet
att glädjas åt ...
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP