Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att lämna avtryck är inte nödvändigtvis att göra skillnad, även om skillnader uppstår då någon lämnar vissa avtryck, kanske i något större grad än en enda människa just i nuet/dået har förmåga till att inse. Texten är något bearbetad.


Något litet om att lämna avtryck




Det finns ju de som då
och då uttrycker sin litenhet
och sin korta tid på jorden

och då känns det precis
som om det gäller
eller borde gälla oss alla.

Kanske finns det de vilka
inte håller med.
Jag håller förstås inte med.

Vi gör alla avtryck som syns
någon tid i sanden innan tidens våg
rullar in och gör det osynligt.

Men avtrycket fanns där att se
om bara någon var där
för att se det

och det tycker jag nog känns hoppfullt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-15 09:06



Bookmark and Share


  Jonas Hellström
En alldeles fantastisk liten dikt. Intressant ämne. Tänkvärt skrivet i ett (som jag upplever det) fint och försynt tonfall.
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP