Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Septemberhjärtan

"Everything dies baby that's a fact"
sjöng nån på radion tidigare idag
och jag såg de första löven falla

men älskling
jag tror på
septemberhjärtan
under grå himmel

möten mitt i flykten
regnbågsbubblor på
våta kullerstensgator
och trevande händer
som äntligen hittar hem

och att
ingenting
ingenting
ingenting
tar slut på riktigt

så möt mig
i höst älskling

på en sliten tågstation
i en främmande stad
i människovimlet
där allting rusar
men aldrig vi

i en brinnande park
på en trött gammal träbänk
där tiden alltid har stått still

möt mig
i höst älskling


för nu faller allt
och vi andas
samma luft.




Fri vers av Niclas Petersson VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2011-09-13 17:33



Bookmark and Share


  Bringebruden
Längtan och möten...
Hösten är en tid för att samla ihop,
börja nytt, börja om, leva, andas...
Fint!
2011-10-11

  Junitvillingen
Alltså...nu djupdyker jag i min bokmärkeslåda för att hitta ett riktigt vackert bokmärke med massa glitter på...för här poetar du så underbart att jag knappt vet hur jag ska kommentera...vet bara att din dikt går rakt in i mitt hjärta där den landar mjukt och gör gott. Septemberhjärtan...jamenvisst!! Dem måste man tro på - just för att de finns!! Härlig, mjuk, innerlig poesi Niclas, kanon:-))
2011-10-05

  Havsjungfrun
Väcker bilder och värme och färger..mmm..I like *ler*
2011-09-30

  M_Franke
Kan bara skriva FANTASTISK & VACKER
*varma applåder*
2011-09-16

    Max Poisé
En fantastisk dikt om hoppets moder bakom hörnet! Snyggt och förbannat kompetent Niclas!
2011-09-15

  Aisha VIP
vackervacker...

och så full av hopp om liv och kärlek!
vem vill inte mötas i september..

gillar!
2011-09-14

  Anya VIP
En mycket fin höstdikt med kärleksvärme. Gillar titeln!
2011-09-14

  Mangal VIP
Underbar känsla. Gillar mycket!
2011-09-14

  Ninananonia VIP
Mycket vacker... är...septemberhjärtan..
2011-09-13

  Teresia Ridell
Helt fantastiskt ! "Trevande händer som äntligen hittar hem". Vilken kärlek i höstrusket..som vilar i dessa rader. Känns så skönt, varmt o ombonat att läsa.
2011-09-13

  Linda CH VIP
En underbar dikt färgad av höstlig vemodslängtan. Tycker den borde tonsättas!
2011-09-13

  LenaJohansson VIP
mkt vacker o bra dikt
2011-09-13

  Larz Gustafsson VIP
Det var Bruce Springsteen. "Atlantic City". Kanonlåt.

Vacker dikt!
Gillar den brinnande parken.
Hösten har sin tjusning.
2011-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP