Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Plågan av att hitta på en novell


Att skriva en text

Sent en kväll sitter en tjej uppe vid sin dator och tänker. Hon tänker på vad hon ska skriva om och vad novellen ska handla om. Ju mer hon tänker desto mer irriterad blir hon över att hon inte kommer på något. Det finns ju hundratals ämnen att välja på som fantasy, kärlek eller mord men allt det hade hon redan skrivit om. Hon ville skriva om något annorlunda som var lätt att skriva om men drog till sig blicken.
Hon tröttnade snart och gick för att hämta ett glas kallt vatten. Hon satte på kranen och höll ett vattenglas under den kalla strålen. Varför skulle det vara så svårt att hitta på något som hon kunde skriva om och som hon kunde känna sig nöjd över. Plötslig kände hon att hon var blöt om armen och tittade på glaset som nu var överfullt av vatten som rann över kanten. Hon svor till och drog bort det fulla glaset som hon sedan ställde på bänken medans hon torkade av den blöta ärmen. Hon suckade och tog sedan en stor klunk vatten men hostade upp det efter att hon hade satt det i halsen.
”Det här var inte min dag idag” tänkte hon och hällde ut vattnet igen eftersom hon inte var törstig längre. Hon gick tillbaka till datorn för att se att den hade stängt av sig själv.
”Dumma dator” sa hon och drämde till datorn med knytnäven men datorn är en apparat av stål så ingenting skadades. Handen däremot var en annan femma så hon fick gå ut till köket igen och kyla den så att den inte skulle göra ont. Sedan drog hon ett djupt andetag och gick tillbaka för att sätta på den igen. Datorn satte på sig med ett pip och skärmen började att lysa.
Det tog ett tag innan den var klar så hon tänkte igenom vad hon skulle skriva igen men hon kom fortfarande inte på något. Vart hade all denna fantasi tagit vägen som hon hade förut och använde i sina noveller. Hon satt där ett tag och tillslut somnade hon framför datorn. Hon vaknade upp av att datorn pep till och satte sig yrvaket upp men blev bländad av datorns starka sken. Hon satte handen för ögonen och tittade sedan på klockan för att upptäcka att den var kvart i tolv. Hon stirrade på datorn och suckade för att den bara visade en tom sida istället för en full. I morgon skulle novellen vara klar och hon hade inte ens börjat p.g.a. allting som hade hänt fast en kort novell skulle hon nog få ihop innan hon gick och lade sig. Plötsligt fick hon en snilleblixt och satte igång att skriva med en väldig fart. När hon var klar sparade hon och gick sedan och lade sig. Datorn stängde hon inte av och på första sidan kunde man läsa: Sent en kväll sitter en tjej uppe vid sin dator och tänker...




Prosa (Novell) av Elonira
Läst 811 gånger
Publicerad 2006-01-05 18:27



Bookmark and Share


  Lilla katten
Jag älskar den här! Den är så snyggt skriven!
2008-04-05

  Stefan Ek
det där är en sjysst teknik, har man inget att skriva om så ksriver man om det :P
2006-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Elonira