Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Hur är det att vara ung kvinna idag' av gunnar hilén, inspirerade till kommentaren


Kritik på en text (659) - ett alltid riktigt brinnande aktuellt ämne




Även om jag inte riktigt gillar att man på en poesisajt lägger ut texter som andra ha skrivit så är ämnet av stor vikt och här finns också en möjlighet att nå ut till många människor.

Inte minst till dem som tror sig vara 'ensamma' om att fundera kring självskadebeteende, självmord, destruktivitet samt att de känner apati, maktlöshet att själva göra sina liv meningsfulla.

Det finns människor och organisationer som kämpar för att människor skall få ett mera drägligt liv.

Att fråga människor varför de skadar sig själva, är lättare än att få
några självklara eller entydiga svar.

Det är litet som att fråga ett barn varför det tände eld på en skola.

Ofta nog vet personen själv inte riktigt orsakerna.

Eller rättare sagt, de har känslorna som orsak, det är bara det att de inte har verktygen att sätta ord på alla dessa känslor.

Frustration, besvikelse och maktlöshet att själva styra sina liv är förstås några svar.

Men en del av svaren är vilka krav de ställer på sig själva och vilka krav de tror att andra människor ställer på dem.

Det kan egentligen inte talas FÖR mye om sådana här saker.

Problemet är att detta att tala om saker bara är ett första steg.

Sedan måste det börja hända något också.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-15 18:11



Bookmark and Share


  jörgen g
Det bästa jag läst av denna intelligenta kvinna... Applåder i massor till din berörande och välformulerade text!!!
2011-08-15

  queenia
Självskadebeteende kan var så mycket mer än att skära i sig eller vilja dö. Ständiga partnersbyten, utsvävningar inom bd/sm och annat sådant är också om personen egentligen inte är redo ett visst sorts självskadebeteende.

Anorexi, men även tröstätande, skåpsupande skadar också. För mycket träning kan också skada.

Mitt tanke är väl att för mycket av det mesta kan ge bestående skador. Och vi måste finna en balans mellan njutning och ett sunt leverne.

.. för det är de facto - för vissa - att skära sig.

obs. Jag har aldrig skurit mig - men jag vet hur det är att inte må bra!
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP