Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Småstad

Blickar ut över min hemstads siluett
Aldrig lätt
Det har gått så många år
Fattar inte vad som hänt
Man ser småstadsångest härifrån
Dimman över gatorna
Där alla gått nån gång
Giftigt om något
Det är sant

Man ser nästan hur
små monster växer upp
hur världen är deras
hur attityden stannar kvar
hur leenden förväxlas
med kritvita grin

dom går på samma gator
småstadens små monster
det tar tag i oss

ambitioner
alla skulle bli nåt stort
förenade stater
nästa horisont
men allt går så fort
min stadssiluett
jag har fastnat med blicken
som om det aldrig hänt
fastnade med blicken
alldeles för lätt

flera år sen sist
men allt är sig likt
samma grin
samma gator
med småstadsmonster på

Och jag vet vad du tänker
för varken du eller jag
kom någonsin härifrån




Fri vers av Civil
Läst 281 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-17 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Civil
Civil