Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orimligt för dig, vardag för mig

Det gröna mörkret har fått en grå skiftning, men ljuset har inte försvunnit. Vad är mörker utan ljus?

Den söta smaken i min mun, som ett brev som lyser upp din vardag. Du får mig att växa, också.

Den ljusblåa hårsnodden finns mitt i allt, lyser upp flätan. Den lyfter upp smaken och fångar ljuset i en burk med lufthål.

På måndag förändras allt, men den ljusblåa hårsnodden kommer att finnas kvar i mitt hår.

"Är du mellan 16-28 år?" stod det på lappen. Ja, tänkte jag. Det är jag. Sedan skrev jag. De ringde, men jag svarade inte.

Vad bygger de i parken egentligen? Traktorn har stått och surrat i flera dagar.

Håkan bråkan har gått genom öronen i flera dagar, lika länge som traktorn. Människor utan röst som har något att säga är bäst.

Varför sov du till halv fyra idag? Jag ville pussa dig.

Jag vill pussa dig innan måndag.

"jag hade hoppats på något"




Fri vers av Hannah Söderberg
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-17 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hannah Söderberg
Hannah Söderberg