Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen - se på mig (sluta blunda)

jag har gjort allt

rött hår
står på blåa tår
släpper ut mitt hår
gula naglar
gröna kläder

men du ser mig inte
när jag vänder om och går

världen ser mig inte
med piercing i min mun
världen hör mig inte
när jag skriker i mitt rum

du ser mig inte
i mina gula strumpbyxor
det känns som att jag
slänger trasiga yxor

världen blundar
när min själ slutat brumma
världen skiter i mig totalt
när jag valt kärlek framför hat

ingen ser
när jag lägger mig ned och ber
ingen frågar
när mina ögon är röda av tårar

piercing i näsan
piercing i min mun
piercing i mina öron
tatuering om en stund

världen ser mig inte
när jag står på gatan och ler
världen ser mig inte
när jag upptäckt ett nytt fel

jag ser världen
när hon gråter
jag hör världen
när hon tappat allt
jag kramar världen
och säger att allt blir bra

världen ser inte mig
för jag syns inte
på miljonen

världen ser mig inte
för jag är ingen
alls


men jag ser världen
och jag vill ge världen
den här dikten

tack




Fri vers av Hannah Söderberg
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-17 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hannah Söderberg
Hannah Söderberg